River rafting

Halli hallå. Jag sitter på sängen hos våra värdar och väntar på middagen. Jag är helt slut idag! Jag och Sofia fick för oss att vi skulle åka iväg på river rafting och ja, det gjorde vi. Vi åkte på floden Ngati Hinerangi som ligger i Okere Falls. Okere Falls är ungefär 45 minuter med bil från där vi bor. I alla fall, när vi var klara med den här river rafting hade vi passerat 14 floder och tre vattenfall. Kanske ska nämna att en av dessa vattenfall var 7 meter högt. Ja, vi åkte ner med båten på det här 7 meter höga vattenfallet! Herre, Jag kommer ju aldrig låta mina barn göra detta - men fan vad kul vi hade det! Så värt varenda öre!! Det kändes som om man var under vattenytan i flera minuter direkt efter det stora vattenfallet. Tur att man inte var det! Och sen tur o tur, jag är så tacksam över våra guider. De vet vad de håller på med och man kände sig alltid trygg med dem. De skrek alltid innan vad man skulle göra och kom man till ett område där man skulle hålla i sig, ja då skrek de! Jag är så glad över att jag gjorde det här. Nu vill jag helst bara sova en dag, haha. 


Bilder kommer snart på river rafting. Så länge lägger jag upp detta. Har lagt lite rosa färg i håret för varför inte
Allmänt, Nya Zeeland | | Kommentera |

Launch party

Som ni kanske vet bor jag och Sofia hos Tracey och Jamie. Jamie är mjölkbonde och det är framför allt honom vi hjälper här på gården. Tracey är veterinär och bestämde sig för att öppna en egen veterinärklinik. Hon har lagt ner mycket på det och i tisdags var det dags för den stora launch party. Det var lokaliserat i ett konstgalleri här i Te Puke. Traceys mamma och bror kom upp från Wellington för att hjälpa till också. Jag och Sofia fick ordern att hälla upp vin till alla gäster. Dock hade vi åtta olika sorters vin så vi hamnade i köket och hällde upp vinet i gästernas glas. Vinet och all öl gick åt vääääldigt fort! 

Sedan var det dags för lite prat. Tracey höll en Power Point-presentation och två andra som hon samarbetade med. Det var så kul att se att så många kom dit för att träffa Tracey och ge henne stöd för hennes klinik! Det var en lyckad launch party och självklart slank en öl eller två ner i magen ;) 

Kvällen avslutades med McDonalds då alla gäster åt upp all mat ^^ 

Jag och tracey innan launch partyt var igång
Nya Zeeland | | Kommentera |

Livet leker

I Te Puke, Nya Zeeland, vart jag för tillfället befinner mig, är klockan strax efter åtta på morgonen. Jag har precis kommit hem efter att ha spenderat tid med att mjölka korna. Jag var uppe halv sex imorse och kickade igång. I det stora hela gick mjölkningen bra. Det regnade så korna var lite smågriniga. 

Jag och Sofia bor hos två mjölkbönder. Jamie, "bonden", och Tracey hans fru. Idag är det en vecka sedan vi flyttade hit och vi trivs jättebra! De är hur trevliga som helst och vi trivs väldigt bra!!  Vi får göra allt möjligt här - mjölka kor, klappa djur, plantera växter, servera vin osv. Häromdagen var vi också på en launch party och det var så kul! Jag tänkte göra ett inlägg om det senare - nu frulle!

Nya Zeeland | | Kommentera |
Upp