Bara lite ditten och datte

Fan vad jag har saknat att sitta vid datorn. Jag älskar att sitta vid matbordet, med datorn framför och bara leka runt. Kolla bloggar, läsa nyheterna, kolla videoklipp på Youtube och kanske skriva om min dag här också. Det är extra najs när jag har huset för mig själv, vilket jag har idag. Det är bara jag och Stubby hemma, Liam är på jobbet. I eftermiddag ska han, jag och Liams syster Siân på ett svenskt fikaevent. Det ska bli så kul! Jag ska ta med mig kameran och förhoppningsvis blir det en massa fina bilder! Jag har hört rykten om att det ska finnas princesstårta (!). Jag är inte så förtjust i princesstårta, men hur svenskt kan inte det bli?! Jag är så taggad, bara för att få äta något typiskt svenskt. Det är ganska intressant hur mycket man kan sakna vissa saker, saker som man tagit för givet. Som till exempel godisurvalet vi har i Sverige (något som jag aldrig tog för givet!!!), Fettisdagen, SL-kollektivtrafik, platt och lätt att cykla överallt. Åh, det ska bli så najs att besöka Sverige i sommar! Jag har planerat in en hel del. En hel dag på Gröna Lund och ytterligare en dag på Djurgården (jag tror dock vi skippar Skansen, gillar inte zoon) där vi ska titta på Vasaskeppet, Aquaria och andra roliga grejer där. Gamla stan, Södermalm, Östermalm, SÖDERMALM! Södermalm, älskar det stället. Så mysigt. Speciellt på en solig dag. ÅÅÅH STOCKHOLM! ♥
 
Förutom att sitta vid datorn har jag bara lyssnat på podcasten "S-Town" och testat ett nytt kaffe jag köpte här. Det är inte Gevalia, vilket suger MEN det var helt ok. 3/5 kaffebönor får det här kaffet av mig. 
 
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Anzac day

Idag är det den 25 april, Anzac day (en helgdag här borta där vi hedrar de män som slogs i första världskriget, så allting är stängt till kl 13 sen får de öppna igen) och det är även min mors födelsedag! Det är jättetråkigt vid dessa tider att jag är på andra sidan jorden när jag faktiskt vill vara i Sverige och fira mamma. Jag vill baka en tårta med massa grädde på (även om mamma inte tycker om den typen av tårta, hah), fika i massor och jag vill se hennes min när hon ser vilka presenter hon får. Åh, jaja, jag får fira henne i augusti. ♥
 
Idag har jag en ledig dag. Chefen frågade faktiskt igår om jag kunde tänka mig att jobba idag 13-16 med OB, vilket är as najs. Jag sa att ja det kan jag göra men jag vill fortfarande jobba de dagar jag redan är schemalagd på (vilket är onsdag till lördag den här veckan). Jag fick svar; "nej det kan vi inte göra för då jobbar du mer än 40 timmar den här veckan". Jag poängterade att mitt kontrakt säger minimun 30 timmar i veckan, ingenting om något max. Visserligen om jag jobbar 90 timmar under två veckor så måste de betala mig övertid, men om jag skulle jobba tre timmar extra under en vecka skulle knappast få mig att hamna på 90 timmar under en 2 veckorsperiod. Så jag sa faktiskt nej då. Jag är trött på att jobbet inte riktigt möter mig halvvägs i sådana här frågor. Det var en gång som en kollega behövde hjälp med någon som kunde jobba istället för henne, jag erjöd mig men sen fick jag "skit" för det, eftersom jag skulle då jobba mer än 40 timmar under en vecka. Jag vet inte, jag förstår inte riktigt. JAJA!
 
Så eftersom jag är ledig idag har jag fortsatt målandet i köket. Solen skiner idag så det är lite tråkigt att vara inne hela dagen men jag gick faktiskt på en ganksa lång promenad med Stubby. Det var en riktigt skön promenad.
 
Oh, igår bjöd Liams broder fru ut oss på middag. Vi åt indisk mat, självklart. Det är typ det enda du kan gå ut och äta här borta. Indisk mat och kinesiskt. Tur att jag älskar indisk mat, speciellt malai kofta. Det är grejer det. Testa. 
 
Allmänt | | Kommentera |

Börjar kännas som ett kök

Påskhelgen är över och jag hoppas att alla har haft en bra helg. Jag hade en sjukt bra helg faktiskt. Jag var ledig i torsdags och butiken var stängd på långfredagen vilket gav mig två dagars ledighet. Sen var butiken stängd på söndagen också och jag behövde inte jobba på måndag så helt plötsligt fick jag ytterligare två dagar till! Det bästa var att jag fick betalt för fredagen och måndagen eftersom jag i vanliga fall är schemalagd då så de måste ge mig betalt, även om de har stängt. NAJS! 
 
Så i lördags efter jobbet firade jag och Liam att jag hade fått ett nytt visum. Vi köpte champange (väldigt onödigt kände vi efter vi börjat dricka då det är så äckligt!), åt snacks, god middag och njöt av varandras sällskap. Det är ju bara jag och Liam i hushållet nu och det är faktiskt väldigt skönt. Man känner efter ett tag då man varit i ett förhållande att man vill att ens levnadssituation ska bara vara "oss två". Inte en massa andra. Dock ska vi försöka hitta en rumskompis, kommer hjälpa mycket med hyran. 
 
På påsksöndagen gjorde jag inte ett jävla smack. Jag tog en väldigt långpromenad på Stubby i höstsolen och sen kollade jag på serier hela eftermiddagen. Jag kollade klart på serien "13 reasons why", en serie om självmord i korta drag. Det är en typiskt amerikansk tonåringsserie, men med ett jävligt bra budskap - var snälla mot varandra! 
 
Måndagen bjöd på sol och måleri. Jag och Liam målade i köket så nu är det ljust och fint. Vi hann inte klart med allt som vi hade tänkt hinna med så  jag målade faktiskt lite idag då jag är ledig. Jag känner mig så vuxen! Vad jag dock såg när jag tog korten här nedan är vad jag egentligen borde ha gjort var att tvätta fönstrerna! 
 
 
min absoluta favorit i köket. det doftar så jädrans gott! dyrt som satan var den här rackaren, men så värt det. måste defintivt införskaffa mig fler. jag är helt galen i dem!
Vardagen | | Kommentera |
Upp