HJÄLP, nu gör jag det igen.

Okej, av någon anlednig har jag fått för mig att ansöka till universitet i höst. Om jag skulle bli antagen, vilket är mindre troligt, så vet jag inte riktigt vad jag skulle göra. Studierna är främst i Sverige (om endast i Sverige) och mannen min bor i Nya Zeeland. Frågan för oss handlar om vart vi ska vara den närmaste tiden. Liam har sitt hus som han gärna vill betala av innan han far till Sverige och jag har egentligen ingenting som håller mig tillbaka i Sverige, förutom mitt sug att börja studera igen.. Jag har känt ett långt tag att jag vill kicka igång med studierna. Jag gillar att lära mig nya saker, jag gillar att spendera pengar på alldeles för dyrt studiematerial och jag gillar att ha något att fokusera på. Jag slutade på min förra utbildning på Södertörns Högskola då jag kände att programmet jag studerade var helt meningslöst och att mina kära medstudenter där var ju mindre engagerade, vilket drog ned på mitt engagemang också. Det adimistravtiva var ju också en katastrof, så även om jag gillade att studera och allt det innebar, så känner jag att jag gjorde rätt val än idag. I alla fall, jag har suttit i några timmar på antagning.se och gått igenom alla utbildningar som finns där ute. Över 1000 utbildningar finns i Sverige, jösses. Sedan jag kom till Nya Zeeland har jag känt mig mer vilsen än tidigare men jag känner nog att jag lyckades hitta lite utbildningar som skulle kunna vara för mig. Lite ledarskap, lite kreativt grafisk design eller kanske ekonomi? Mitt “rädda världen“ vet jag inte om jag fortfarande vill sträva efter. Man behöver ju inte studera i tre år för att göra det man kan för Moder Jord. 
 
 
Tankar | | Kommentera |

Utforska Wellingtons gator!

Det är lördag förmiddag här borta och jag ska alldeles strax göra mig i ordning. Jag och Sofia hade tänkt oss att åka in till Wellington för att äta lunch. Tydligen är det också någon marknad där idag så vi lär kolla läget där också. Dagens mål är väl egentligen att bara utforska gatorna i Wellington. Vädret är fint också så den här dagen lär bli väldigt bra. 

Peace :) 

Har fått lite väl långt hår också. Ser fram emot att besöka frisören när jag kommer tillbaka till Sverige 
Vardagen | | Kommentera |

Fredag fredag freddag

Så, ytterligare en vecka har nu passerat. Endast 40 dagar kvar på den här sidan om ekvatorn, men det ska bli kul att se Sverige igen. Jag ska dock göra allt jag kan för att försöka ta vara på dagarna som är kvar här! Just nu sitter jag och väntar på mat, något som känns väldigt välbekant. Jag själv avskyr att laga mat och de flesta i min omgivning brukar tycka om att laga mat så vi har en otalad deal mellan varandra - de lagar mat, jag diskar. Vi har endast ätit god mat här i Nya Zeeland. Jag trodde visserligen att det skulle ätas mer lamm än vad det verkas göra, men det gör ingenting då lamm är inget för mig. 
 
Idag har varit en bra dag. Jag tog mig energin med att fixa mina naglar, men de är paj nu igen. Vi bestämde oss nämligen för att fixa i trädgården så nu är det bara katastrof igen. Jag vet inte vad som hände, men de är fula igen. Så tänker nog unna mig en tripp till nagelsalongen och be de fixa naglarna. Eftersom jag ska vara i Wellington till slutet av april (vilket inte är lång tid alls) så har jag inte försökt att skaffa något jobb. Jag är ju bara här i totalt två månader och det hade inte känt värt det att skaffa ett jobb. Så både jag och Sofia går mest bara runt om dagarna och fösöker hitta på aktiviteter att göra. Imorgon står det på agendan att åka in till Wellington C för att käka sushi, sen får vi se vad som händer. Nästa vecka ska vi dock upp till Te Puke igen för att hälsa på Tracey och Jamie, det ska bli grymt kul! 
 
på väg till Milford Sound på sydön
Allmänt | | 3 kommentarer |
Upp