Turister, Buddha, trängsel, Hong Kong

Vår tid här i Hong Kong börjar röra sig mot sitt slut. Imorgon vid tre - fyra tiden på eftermiddagen åker vi till Hong Kong flygplats för att spendera kvällen där. Runt mitt i natten hoppar vi på flyg nummer ett som ska ta oss till Sverige. Jag kan inte fatta att jag ska tillbaka till Sverige, det känns så overkligt. Nya Zeeland blev ju vardag för oss, speciellt Wellington. Kul ska det dock bli! 
 
Igår var det vår första dag i Hong Kong. Vi började förmiddagen med lite frukost på McDonalds där jag råkade beställa dubbla uppsättningar av en meny. Så jag fick två koppar kaffe, två hashbrowns och två mcmuffin. Hungrig var jag, men inte så hungrig haha! I alla fall, efter det här tog jag och Sofia en taxi till Kowloon station för att köpa oss tunnelbanekort. Jag måste erkänna att det är läskigt att åka taxi genom Hong Kong. Folk kör som galningar här! Fram kom vi i alla fall och hoppade på en tunnelbana som tog oss till Hong Kong central. Vårt mål var att ta spårvagn upp för Mount Victoria. "Jättemysigt" tänkte vi. Oj oj. Till och börja med fick vi stå i kö i en och en halvtimme för att köpa biljetterna till spårvagnen. Sen fick vi vänta ytterligare väldigt länge på att gå på. Turister, speciellt asiatiska turister av någon anledning, är som gamar. De knuffas, tränger sig före, glömmer bort att det finns andra runt omkring sig. Irriterad blev jag, minst sagt. 
Utsikten på toppen var fin, lite dimmigt hade vi dock. Det fanns ett stort stort köpcentrum där uppe så förutom att titta på utsikten kunde man göra lite shopping också. ;) 
 
Efter denna tripp besökte vi Hong Kong park. Inget att se. Apor i alldeles för små burar och fåglar som knappt kunde sträcka ut sina vingar. Gå inte dit. Kvällen spenderades sedan någonstans mellan Argyle road och Nathan road. 
 
Idag åkte vi till den stora Buddhastatyn på Lantau Island. Hela kalaset tog väl fyra timmar eller så. Stod i kö för att komma upp i gondeln. Lång tid tog det, men oj vilken fin utsikt vi hade! Kanske lite väl blåsigt men vi överlevde. Vi kom upp till en liten turistby och trängdes med alls turister. Men vi fortsatte vår resa mot statyn. Jösses vad stor den var! Jag kan fortfarande inte förstå hur stor den var. Bra jobbat byggare! 
 
En sjukt i Nan Lian Garden
 
Nan Lian Garden 
 
gondol
 
Buddha, hej hej
Resor | | En kommentar |

Hong Kong!

De senaste dagarna har varit så konstiga och jobbiga. Sofia och jag har lämnat nya Zeeland för den här gången. Dock verkar vi båda vara tillbaka i Wellington inom fyra månader igen så det är ok! Att åka tillbaka till Sverige blir som ett test för oss. Vi får se om vi vill verkligen vill vara i nya Zeeland, med dem vi har träffat här borta. Haha vad är egentligen oddsen att både jag och Sofia träffar någon i nya Zeeland? Jaja, de sista dagarna i NZ var mysiga och avkopplande. Jag spenderade all min tid med Liam av uppenbara skäl. 
 
I skrivande stund sitter jag på hotellrummet i Hong Kong. Vi tänkte att vi lika gärna kunde hänga här i några dagar innan avfärd till Sverige. Vi kom hit kl 07 imorse efter en lång resa. Planet från Wellington gick vid 16 tiden den 27e så det tog sin lilla tid. Allt gick bra om man tar bort detaljen att ljudet till filmerna fungerade inte på planet! Något som inte får hända!!! 
Sedan ankomst har vi inte gjort mycket alls. Vi är båda otroligt trötta oxh ser fram emot en god natts sömn. Vi har i stort sett bara gått runt o gjort oss Bekant med Hong kongs gator. 
 
 


Asien, Resor | | Kommentera |

Hemgjord sushi

Ytterligare en dag i Nya Zeeland. Planen för idag är ingen jävla aning, haha. Ikväll ska vi in till Wellington för att besöka några nyfunna vänner. Det blir väl lite hejdå-grej också. Jag vet inte riktigt, jag hänger nog mest bara med. I alla fall, det kommer nog garanterat bli en trevlig kväll. Jag har hört rykten att Sofia ska baka en cheesecake och där borta ska det bjudas på ost och kex. 
 
Igår kväll var en riktigt bra kväll. Vi (läs: Sofia gjorde) hemgjord sushi och det var så gott! Det enda som saknades var avokado men det fanns inga bra i affären. Jaja. Jag är så nöjd över gårdagens mat, beyond happy!!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Nikon D3100 | sushi | | Kommentera |
Upp