Onsdag

Nedräkningen till semestern är i full gång! Lite mer än en månad nu. Jag hoppas verkligen att det är fint väder i Sverige när vi är över och hälsar på. Jag behöver ganska mycket D-vitamin känner jag. Solen går ner då tidigt på kvällarna, när jag kommer hem vid sju är det bläcksvart. Så nu är det dags för lite sommar tycker jag! 


Jag är just nu på väg till jobbet. Lyssnar på ett konstigt P3 program. Handlar om mord, men det känns som om det är skådespelare som pratar osv. Att det inte är en hederlig P3 Dokumentär. Gör mig faktiskt irriterad haha. Men jag har inget annat att lyssna på så det får vara. Snacka om i-landsproblem. Den heter P3 Serie: Darknet, om ni är intresserade. 

Igår var jag ledig. Då åkte jag till gallerian och tog av mig mina fejknaglar. Mina egna naglar är ganska långa själva så kände att det var dags att skippa fejknaglarna. 😊

Allmänt | | Kommentera |

Hej, hej och hemskt mycket hej

Snart helg och jag ska bege mig iväg till jobbet alldeles strax! Det är alldeles för kallt i huset idag, endast 12 grader, men känns väldigt onödigt att sätta igång en brasa. Som sagt, jag ska iväg snart. Kvällen bjuder eventuellt på bio, vi ska se "The Fifth Element". Sett den filmen asmånga gånger men aldrig på bio, så det ska bli kul!
 
Nu på morgonen har jag bara chillat. Varit vaken sedan sju imorse trots att bussen inte går förrän klockan tio. Jag tog mig tid och gjorde mig själv en kopp kaffe. Mamsen skickade över lite Arvid Nordqvist kaffe till mig så jag lever världens lyxliv just nu! Seriöst, kaffet de säljer i mataffären här borta är sååå hemskt. Och jag har nu testat tre olika sorters kaffe också. Sen kan man också bara köpa 200gram paket, för ungeför samma pris som ett halvt kilo kaffe i Sverige. Jag tror inte ni förstår hur groteskt dyrt allting är i Nya Zeeland. Och sen att lönerna är värre är inte ens att tala om. Minimunlönen i Nya Zeeland är 15 dollar (vilket är ungefär 95kronor) i timmen, men tydligen "behöver" man tjäna 19 dollar (122kr) i timmen för att kunna överleva i Nya Zeeland, för att allt är så dyrt. Gaaaah, blir tokig haha. Jag tjänar i stort sett minimunlön och jag är så glad att jag bor ihop med Liam för annars hade det inte gått. Vissa veckor kan jag inte ens betala hyran, som är på 100 dollar i veckan (600kr). Nu börjar det bli bättre. Jag har koll på saker och ting, planerar bättre. 
 
Vi har också fått nya rumskompisar. Dean och Briar heter dem, jätteschyssta. De har en husky också och hon och Stubby kommer jättebra överens. Livet är ganska bra!
 
 
Allmänt | | Kommentera |

Nothing much

Måndagkväll och jag sitter i vardagsrummet där brasan är i full gång. Kollar lite på nyheterna, men det gör mig så otroligt ledsen. All denna terroism som försigår, så jävla hemskt. Finns inga ord. 
 
Livet rullar dock på och det gör det även här i Wellington. Jag jobbar bara, träffar kompisar och försöker ta det så lugnt som möjligt. Jag känner mig bra just nu, jag har gått igenom lite "dippar" på sistone men nu börjar det gå åt rätt håll. Biljetterna är bokade till Sverige så det har jag att se fram emot, vi har planerat in en stor fest här hemma och vi ska få nya rumskompisar. Det kommer bli bra, sjukt taggad!
Allmänt | | Kommentera |
Upp